Sådan holder du et system i din kummefryser

De fleste kender det nok. Du står i supermarkedet med en frostvare i hånden, og spekulerer over om det nu allerede ligger derhjemme i kummefryseren, eller om du mangler mere. Da du så kommer hjem, og roder lidt rundt i fryseren, finder du ud af, at du allerede havde masser i forvejen. Det er altid et problem at finde rundt i fryseren, uden et ordenligt system. Desuden er det nemt at glemme, hvad man har liggende helt nede på bunden. Det er udbredt problem og det kan være meget uoverskueligt at løse.

 

Hvor skal jeg starte?

Det allerførste problem kan være selve kummefryseren. Med en gammel kummefryser opstår der oftest problemer med rim på indersiden. Med en god kummefryser slipper du for størstedelen af den rim, og slipper for at skulle fjerne den ofte. Derefter kan du sortere i dine allerede eksisterende varer. Find ud af hvad du allerede har liggende, og skriv det ned så du for fremtiden ved, hvad du har i fryseren. Når du så tager noget op, kan du fjerne det fra listen, så du næste gang du handler, kan købe mere. Når du så har sorteret dine vare, kan du begynde at lægge dem på plads igen. Hvis du i din kummefryser har rum til opdeling, kan du udnytte dem, men hvis ikke kan du evt. lave nogle. Nu kan du begynde at lave dit system. Du kan opdele fryseren i lige så mange kategorier du har lyst til, men i udgangspunktet har du brug for et sted til kødprodukter, frugt og grønt, madrester og andre nedfrosne madvarer.

 

En anden opbevaringsmulighed

Udover kummefryseren kan man anskaffe sig et vinkøleskab. Mest af alt er vinkøleskabe brugt af vininteresserede og andre med erfaring indenfor vin. Men de kan også bruges af helt normale mennesker, der bare nyder at dikke et glas vin, på terrassen. Hvis du i forvejen interesserer dig for vine, har nok allerede et vinkøleskab og leder efter en opgradering. Men selv hvis du ikke interesserer dig det store for vin, kunne det være du alligevel skulle tage et kig. Der er mange forskellige vinkøleskabe, og de har allesammen noget forskelligt at tilbyde. For den mere erfarende skal der måske et lidt større køleskab til, og det skal måske kunne variere i temperatur. Derimod leder den mindre interesserede vindrikker måske efter et lille vinkøleskab, med plads til det private forbrug.